Meer Nieuws21 okt '12 10:24Aangepast op 23 okt '12 13:39

Brand in Houten mogelijk misdrijf

Auteur: Pieter van den Akker

In het Utrechtse Schalkwijk heeft een man zondagochtend zijn gezin en daarna zichzelf om het leven gebracht. Dat gebeurde op een boerderij aan de Lekdijk.

Uit het eerste politieonderzoek blijkt dat de man zijn vrouw en twee dochters doodde, daarna de boerderij in brand stak en zichzelf van het leven beroofde.

Samengesteld gezin
Volgens de politie ging het om een samengesteld gezin. Een zoon van de vrouw was niet thuis op het moment van het drama. Hij staat wel op het adres ingeschreven. De politie heeft na de ontdekking van de moord wel contact met hem gehad.

Brand
Omwonenden maakten zondagochtend rond half negen melding van een brand in de boerderij. Tijdens het blussen werden volgens een politiewoordvoerder de lichamen gevonden. Ook werd toen duidelijk dat er geweld was gebruikt.

Daarop is een groot onderzoek in gang gezet in en rond de boerderij. De Lekdijk, een vrij afgelegen weg in het dorp, werd afgesloten. De brand richtte op het oog niet veel schade aan, voor zover dat van buitenaf te zien was.

Familiedrama
De politie hield gezien de sporen al snel rekening met een familiedrama, zoals een woordvoerder het noemde. De politie sluit uit dat een buitenstaander verantwoordelijk was voor de doden.

Een woordvoerder wilde over de toedracht alleen kwijt dat er geen vuurwapen is gebruikt. De vier lichamen waren nog in de woning aanwezig tijdens het urenlange forensisch onderzoek.

Schalkwijk
De twee meisjes zijn geboren in 1997 en 2001, aldus de politie. Het gezin woonde nog niet lang in de boerderij. Het was pas dit voorjaar verkocht.

In Schalkwijk, dat valt onder de gemeente Houten, wonen een paar honderd mensen. Bij de afzettingen op de dijk waren vrijwel geen omstanders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen