Meer Nieuws6 feb '12 09:29

Dierentuin haalt dieren uit tuin

Auteur: Harmen Simon Teunis

Van giraffen op glad ijs tot aan tropische vogels bij de kachel. Bij een buitentemperatuur van -12 is het even behelpen voor de dierentuinen en al zijn bewoners.

BNR-Verslaggever Martijn de Rijk sprak met Willem Verdonk van de Dierentuin Amersfoort. Verdonk legt uit wat voor maatregelen de dierentuin heeft getroffen om de dieren er toch warmpjes bij te laten zitten.

Giraffen
Zo is het met giraffen bijvoorbeeld uitkijken geblazen. Want die lange poten en nek lijken op het eerste gezicht handig voor die onbereikbare groene blaadjes bovenin de boom. Maar in de winter kan al die lengte best onhandig zijn. "Ze houden er nog wel van om zo af en toe te rennen", zegt Verdonk. En dat is nou niet bepaald aan te raden op een bevroren ondergrond met ijsplaten. Vandaar dat ze bij Direrentuin Amersfoort de giraffen maar naar binnen hebben gehaald.

Leeuwen op een warmhoudplaat
Ook de leeuwen zitten met dit gure weer binnen. En om de bezoekers toch een kijkje bij de leeuwen te gunnen hebben ze daar in Amersfoort een handige oplossing voor. "Achter de glasplaat zit een warmteplaat. Dus de leeuwen liggen lekker op een behaaglijke temperatuur dichtbij het glas, zodat ze wel goed zichtbaar zijn en het voor hen ook lekker is", zegt Verdonk.

Gerelateerde artikelen