Meer Nieuws9 sep '12 15:45Aangepast op 9 sep '12 20:29

Drie doden in Kekerdom

Auteur: Anne-Greet Haars

In een woning in Kekerdom in de Gelderse gemeente Ubbergen zijn drie lijken aangetroffen. Het gaat om een huis aan de Weverstraat.

De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. Er wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan en de omgeving is afgezet.

Een van de drie doden werkte bij de politie Gelderland-Zuid. Zijn functie is volgens een politiewoordvoerder voor zover nu bekend "niet relevant voor dit drama''.

Over de identiteit van de andere twee slachtoffers en hun onderlinge relatie wilde de politie niets kwijt, behalve dat er geen kind bij is betrokken. Het is nog "volstrekt onbekend'' wat zich precies heeft afgespeeld.

Melding
De melding over de lichamen kwam rond het middaguur bij de politie binnen. Buurtbewoners hadden de politie gebeld dat er iets bij het huis aan de hand was. De politie is nu ter plekke met veel onderzoekseenheden.

Het onderzoek gaat volgens de politie nog wel de hele nacht duren. De drie lichamen lagen rond 17 uur nog in de woning. Omdat de man bij de politie Gelderland-Zuid werkte, is het onderzoek overgenomen door het korps Gelderland-Midden.

Geschokt
De korpsleiding heeft laten weten het gebeurde "heel triest'' te vinden. Veel collega's zijn buitengewoon geschokt, aldus een woordvoerder. Op het hoofdbureau van politie in Nijmegen is voor zondagavond opvang geregeld voor de naaste collega's.

Omgeving
Het huis ligt ook aan een dijk, de Duffeltdijk, een zeer populaire fietsroute in de Ooijpolder. Publieke belangstelling in het kleine dorp was er zondagmiddag overigens nauwelijks. Kekerdom maakt deel uit van de gemeente Ubbergen en telt ongeveer 600 inwoners.

Hennep
De politie heeft in een huis in Kekerdom een hennepkwekerij ontdekt. Die bevond zich in de woning van een van de slachtoffers, de 59-jarige politieman van het korps Gelderland-Zuid.

Of de hennepkwekerij verband houdt met de zaak wordt onderzocht. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft voorgedaan in de woning van de politieman, of wat de aanleiding voor het incident is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen