Meer Nieuws13 aug '12 18:58

Nederlands meisje werd in Ardèche verkracht

Auteur: Fleur de Bruijn

Een 11-jarig Nederlands meisje dat op een camping in Frankrijk was aangevallen, blijkt te zijn verkracht. Een 32-jarige Fransman is daar maandag voor aangeklaagd.

Hij zou ook een 11-jarig meisje uit Frankrijk hebben verkracht. Drie meisjes werden door hem aangerand, onder wie een 6-jarige uit Duitsland.

De verdachte was vrijdag opgepakt en heeft de daden zaterdag bekend. Hij is een gescheiden dakdekker uit het dorp Brune in de Ardèche. In die streek waren de aanvallen.

DNA-materiaal
De politie kwam de verdachte op het spoor door DNA-materiaal op een van de plaatsen delict. De man stond sinds 2000 in de Franse DNA-databank, nadat hij een voorwaardelijke celstraf van een jaar had gekregen voor een aanranding. Zijn buren zeggen dat de politie 1,5 jaar geleden ontdekte dat de man kinderporno downloadde van het internet.

Verbanden
Het Duitse meisje was zijn eerste slachtoffer. Ze werd eind juni aangerand. Half juli werd een 17-jarig Frans meisje aangevallen op een andere camping. Op 26 juli verkrachtte de man het Nederlandse meisje, korte tijd later gevolgd door weer een aanranding. Pas nadat een 11-jarige Française op 8 augustus was verkracht, bracht de politie de gebeurtenissen met elkaar in verbrand.

Aanranding is het ongewenst betasten, bij verkrachting is er sprake van penetratie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen