Meer Nieuws1 nov '12 13:43Aangepast op 1 nov '12 17:48

Provincie Drenthe ziet af van Vuelta

Auteur: Arjan Meesterburrie

Vanwege alle dopingschandalen in de wielersport ziet de provincie Drenthe af van de start van Vuelta in 2015. Er stonden vijf etappes gepland in Nederland.

Het provinciebestuur heeft laten weten niet meer geassocieerd te willen worden met de wielersport na alle dopingschandalen van de laatste tijd. De provincie had toegezegd een bedrag van 600.000 euro vrij te maken voor het evenement.

Organisatie zet door
De organisatie van de Vuelta-start van 2015 in Nederland gaat ondanks het afhaken van Drenthe gewoon door met de voorbereidingen. Dat liet een woordvoerder van de directie donderdag weten. Door het terugtrekken van Drenthe heeft de organisatie wel een flink gat op de begroting

Vuelta wél welkom in Breda
Het besluit van de provincie Drenthe om toch niet de gastheer te zijn voor de Ronde van Spanje in 2015 heeft in elk geval geen invloed op het plan van Breda om finishplaats te zijn.

"De Vuelta 2015 is welkom in Breda'', kopt de gemeente donderdag boven een verklaring.

"De Vuelta is een topsportevenement en sluit perfect aan bij de ambities en het sportieve imago van de stad Breda'', aldus de verklaring. Maar de consequenties van het besluit van Drenthe zijn volgens de gemeente nog niet duidelijk.

Negatieve beeldvorming
Nu de wielerwereld zo in opspraak is, vreest de provincie Drenthe voor de negatieve gevolgen voor de beeldvorming en sponsoring. Daarnaast verwacht Drenthe de komende jaren te maken te krijgen met nieuwe bezuinigingen vanuit Den Haag.

"We vinden het jammer dat we deze beslissing nu moeten nemen'', stelt gedeputeerde Ard van der Tuuk. "We hadden als provinciebestuur graag een herhaling van het succes in 2009 gezien. De omstandigheden zijn in korte tijd echter veranderd.''

Start bij FC Emmen

In 2015 waren vijf etappes gepland op Nederlands grondgebied, waarvan de eerste een ploegentijdrit is over 31 kilometer met start in het voetbalstadion van FC Emmen en aankomst op het plein voor hetzelfde stadion. De vijfde en laatste Nederlandse etappe zou moeten eindigen in Breda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen