Meer Nieuws2 jan '12 11:41

SIRE: Zie je wel, campagne is nodig

Auteur: BNR Webredactie

De campagne 'Handen af van onze hulpverleners' is "brood- en broodnodig". Dat concludeert Pim Slierings van SIRE, na het geweld tegen hulpverleners rond de jaarwisseling.

Slierings noemt het "heel erg triest" dat het geweld licht was toegenomen ten opzichte van een jaar eerder.

Petitie
De Stichting Ideële Reclame (SIRE) begon de campagne over geweld tegen hulpverleners vorige week. Inmiddels hebben ruim 93.000 mensen de bijbehorende petitie ondertekend.

Slierings vindt dat nationale verontwaardiging nodig is en dat iedereen zijn persoonlijke verantwoordelijkheid moet pakken. "Ik denk dat we te veel met onszelf bezig zijn geweest en te weinig met de samenleving.’’

Politici
Ook de politiek zou meer verantwoordelijkheid moeten nemen en het niet bij "loze kreten’’ moeten laten, meent de directeur. Hij heeft ook problemen met de manier waarop sommige politici elkaar aanspreken. "Dat is me een doorn in het oog. Met de mond belijden ze dingen en doen er zelf helemaal niets aan.’’

De campagne 'Handen af van onze hulpverleners' loopt nog tot eind februari, onder meer met reclameposters in abri's en in dagbladen en met een campagne op radio en tv.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen