Meer Nieuws26 aug '11 21:15

New York evacueert kwart miljoen mensen

Auteur: Edme Koorstra

250.000 New Yorkers moeten hun huizen verlaten van burgemeester Bloomberg. Orkaan Irene komt eraan, en Bloomberg rekent op een 'zeer ernstige' gevolgen.

Zo'n kwart miljoen bewoners van laaggelegen delen van New York moeten zaterdag om 17.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd) hun woning hebben verlaten.
Evacuatieplannen
Volgens the New York Times heeft Bloomberg plannen klaarliggen om laaggelegen gebieden in Brooklyn, Manhattan en Queens te evacueren. In die delen van de stad wonen ongeveer 250.000 mensen in risicogebied. Eerder vandaag werd al de noodtoestand in New York uitgeroepen.
'Zeer ernstig'
"Wij hebben nooit eerder tot een verplichte evacuatie besloten en we zouden dat nu niet doen, als we niet zouden denken dat deze storm in potentie zeer ernstig is'', zei Bloomberg.
Obama eerder terug van vakantie
De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn vakantie ingekort vanwege de komende orkaan. Hij zou tot zaterdagochtend op het eiland Martha's Vineyard blijven, maar keert vrijdag al terug naar het Witte Huis. Hij zou het belangrijk vinden om te laten zien dat hij niet de fouten maakt die zijn voorganger, George Bush, in 2005 wel maakte. Bush kreeg toen veel kritiek op zijn slappe optreden, nadat de orkaan Katrina grote verwoestingen had aangericht in de stad New Orleans.

Gerelateerde artikelen