Meer Nieuws9 mei '11 19:53

Verslagenheid na dood wielrenner

Auteur: Marjan van den Berg

Servais Knaven reageert verslagen op het ongeluk in de Giro d'Italia, waarbij de Belgische wielrenner Wouter Weylandt maandag om het leven kwam.

Oud-ploeggenoot en Team Sky-ploegleider Servais Knaven zegt dat de stemming "behoorlijk down" is. Hij reed zelf langs het ongeval, maar keek de andere kant op. "Ik had gehoord dat het bloed op de straat lag. Dat hoef ik sowieso niet te zien."
Volgens Knaven gebeurde het ongeluk tijdens een afdaling met veel bochten en een hoge snelheid. De wielerwereld verliest met Weylandt een groot talent, zegt Knaven. "Echt een aardige jongen en een goede ploegmaat." Volgens hem wordt het morgen in de Giro een zware dag voor iedereen.
Luister rechts naar Servais Knaven.
Leopard-Trek
"We hebben een geweldige teamgenoot en een ware vriend verloren.'' Dat was de eerste reactie van Team Leopard-Trek op het overlijden van Weylandt. De Luxemburgse formatie Leopard-Trek is bezig aan zijn eerste seizoen in het wielerpeloton. Weylandt was teamgenoot van onder anderen de broers Andy en Frank Schleck en de Nederlanders Tom Stamsnijder en Joost Posthuma.
"Het team blijft achter in shock. Onze gedachten zijn met Wouters familie en vrienden. Dit is een moeilijke dag voor het wielrennen en onze ploeg. We moeten allemaal steun en kracht zoeken bij de mensen die ons lief zijn'', aldus algemeen manager Brian Nygaard van de ploeg.
David Millar
De Brit David Millar beleefde maandag een dramatische dag in de Giro d'Italia. De wielrenner van Garmin-Cervelo werd de nieuwe klassementsleider. "Het betekent niets voor me'', zei de Brit nadat hij had vernomen dat de Belg Wouter Weylandt een val met de dood had moeten bekopen. "Ik kan me geen voorstelling maken van wat zijn familie momenteel moet doorstaan. Dit is verschrikkelijk."
UCI
De internationale wielrenunie UCI heeft medeleven betuigd aan de familie, vrienden en ploeggenoten van de overleden Belg. De UCI sprak ook steun uit aan alle deelnemers aan de Ronde van Italië, waarin Weylandt reed. "Namens de hele wielerfamilie wil voorzitter Pat McQuaid zijn medeleven betuigen aan de familie van Weylandt, al zijn vrienden en ploeggenoten, maar ook aan zijn collega's in de Giro die hun verdriet zullen moeten overwinnen om door te kunnen in de wedstrijd.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen