Meer Nieuws10 mei '11 11:50Aangepast op 10 mei '11 13:38

Autopsie op het lichaam van Weylandt

Auteur: Pieter van den Akker

Op het lichaam van de overleden wielrenner Wouter Weylandt vindt dinsdag autopsie plaats. Die moet uitsluitsel geven over de exacte doodsoorzaak van de Belg (26).

Weylandt kwam gisteren ten val in de afdaling van de Passo del Bocco tijdens de Ronde van Italië. Hij viel op z’n hoofd en overleed ter plekke. Om het onderzoek naar zijn dood te kunnen starten, heeft de Italiaanse politie alle beelden van de crash in beslag genomen. De procureur van het Italiaanse Chiavari is aangesteld om het onderzoek te leiden.
Strengere veiligheidsmaatregelen
Na de dood van Weylandt scherpt de organisatie van de Ronde van Italië de veiligheidsmaatregelen aan. Dat zei directeur Angelo Zomegnan.
Direct na het tragische ongeval werden de bestaande veiligheidsmaatregelen nog eens getest. “Teams van specialisten zullen die veiligheidsmaatregelen verscherpen'', aldus Zomegnan, die daarbij geen concrete stappen noemde.
Zomegnan maakte maandagavond al bekend dat de Giro d'Italia dinsdag verdergaat. Voorafgaand aan het vertrek in Genua zullen de organisatoren Weylandt herdenken. De rit gaat naar Livorno.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen