Meer Nieuws6 nov '11 10:39

Turken en Koerden slaags in Antwerpen

Auteur: BNR Webredactie

Het opgelaaide conflict tussen Turken en Koerden wordt behalve in Turkije zelf ook uitgevochten in Europese steden. Na recente incidenten in Arnhem en Amsterdam zijn ook in Antwerpen rellen uitgebroken tussen de bevolkingsgroepen.

Bij schermutselingen tussen Koerden en Turken zijn zaterdagavond in Antwerpen zes gewonden gevallen, zo meldt de Gazet van Antwerpen zondag op gezag van de politie.

Steekwonden
Bij de rellen waren enkele honderden Koerden en Turken betrokken. De politie zette 150 agenten in om de twee groepen uit elkaar te halen. Rond middernacht was de politie daarin geslaagd.

De mensen met letsel hadden steekwonden of wonden door klappen met stokken. Ook is er materiële schade. Er zijn winkelruiten en bushokjes gesneuveld.

Molotovcocktail
Het was het derde incident tussen Koerden en Turken in Antwerpen binnen een week tijd. Zo waren in de nacht van maandag op dinsdag molotovcocktails gegooid naar een Turks cultureel centrum.

In de afgelopen weken zijn in Turkije en het noorden van Irak zware gevechten geweest tussen het Turkse leger en de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Die gevechten voedden de spanningen tussen Turken en Koerden in onder meer Duitsland, België en Nederland. In Nederland waren er in oktober incidenten in onder meer Arnhem en Amsterdam.

Gerelateerde artikelen