Meer Nieuws13 mei '11 08:19

Rebellen willen wapens

Auteur: Thijs Baas

Libische opstandelingen willen meer wapens. Dit verzoek hebben ze neergelegd tijdens een bezoek aan Londen. Op die manier wil rebellenleider Mustafa Abdel Jalil meer weerstand bieden aan het leger van Kaddafi.

De oppositie begint zich steeds meer zorgen te maken over de bewapening. Ze hopen dat Kaddafi zo snel mogelijk ten val komt, zodat er niet heel veel wapens nodig zijn. Als de door de VS bevroren tegoeden aan Kaddafi ten goede komen aan de rebellen, is de oplossing dichterbij.
Benghazi
In Benghazi is de spanning volgens BNR-correspondente Rena Netjes inmiddels nog altijd groot. Het is op dit moment onverstandig om met andere mensen dan rebellen de stad in te gaan. Toch is een centraal plein in Benghazi inmiddels omgedoopt tot Tahrir-plein, naar voorbeeld van het inmiddels bekende plein in Caïro. Er hangt zelfs een Koninginnedag-achtige sfeer en toen Rena Netjes vriendelijk verzocht werd om ten overstaan van tienduizend mensen het podium te betreden, werd ze met een Arabische versie van 'Hup Holland Hup!' toegejuicht.
Klik op de button rechts voor de bijdrage van Rena Netjes over de toestand in Benghazi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen