Nieuw7 jun '13 13:02Aangepast op 7 jun '13 14:04

Verdachte moord Visser 'volstrekt onschuldig'

De hoofdverdachte van de moord op de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein bij het Zuid-Spaanse Murcia, Juan Cuenca, is volgens zijn raadslieden José María Caballero en Pablo Ruíz"volstrekt onschuldig''.

ANP
ANP

Cuenca zelf weigerde vrijdag voor de rechter een verklaring af te leggen. Volgens zijn advocaten schaadt de opgelegde geheimhouding in deze zaak de belangen van hun cliënt in ernstige mate.

Cuenca's verdediging is volgens de advocaten vrijwel onbegonnen werk, want bewijsmateriaal tegen de verdachten in de zaak is niet geopenbaard. De andere twee verdachten zijn de Roemenen Constantin Stan en Valentin Ion, die de moord voor enkele duizenden euro's zouden hebben gepleegd. Zij zijn vrijdag ook weer voor de rechter verschenen.

De Spaanse justitie heeft het onderzoek geheim verklaard mede omdat betrokkenheid van de georganiseerde misdaad werd vermoed. Volleybalster Ingrid Visser en haar partner zakenman Lodewijk Severein werden waarschijnlijk op 14 mei op gruwelijke wijze vermoord in een afgelegen vakantiewoning ten noordwesten van Murcia. Hun stoffelijke resten werden na de aanhouding van Cuenca in Valencia op 25 mei, in de avond van 26 mei ten oosten van Murcia in een afgelegen boomgaard gevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen