Nieuws1 feb '16 10:47

Verstegen weg bij Delta Lloyd: in overleg of schoon schip?

Auteur: Karlijn Meinders

Onno Verstegen heeft 'in goed overleg' besloten om op korte termijn zijn loopbaan elders voort te zetten. Maar is hij nou zelf opgestapt, of werd hem vriendelijk verzocht het bedrijf te verlaten?

Verstegen was sinds 1995 in dienst en verantwoordelijk voor Delta Lloyd Verzekeringen. In een persbericht zegt hij: "Ik heb altijd met veel plezier bij Delta Lloyd gewerkt en het bedrijf heeft mij volop kansen geboden. Na 20 jaar voor Delta Lloyd gewerkt te hebben, vind ik het een mooi moment om te onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Delta Lloyd is een prachtig bedrijf en ik wens Delta Lloyd en alle medewerkers veel succes in de toekomst."

Slechte communicatie
Volgens Koen Bender, directeur bij Mercurius Vermogensbeheer, is het niet helemaal duidelijk of Verstegen vrijwillig is opgestapt.

Op 16 maart is de BAVA, de aandeelhoudersvergadering, en op 24 februari komt Delta Lloyd met cijfers. "Dan moet ook bekend worden hoeveel er precies moet worden opgehaald en de strategie worden uitgerold. Dit lijkt erop alsof men nu nog even schoon schip maakt."

Snel verbetering
Met nog ongeveer drie weken voor de cijfers komen is er volgens Bender nog genoeg tijd om de vervanger van Verstegen aan te kondigen. "Zodat financiële markten daar nog aan kunnen wennen voordat op 24 februari het nieuwe plan komt, waar 16 maart over gestemd zal worden. Maar er zal snel verbetering moeten komen in het beleid, ze hebben al veel krediet verspeeld. Er is nog weinig ruimte voor fouten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen