Nieuws14 jan '16 21:01

Van der Steur ook in brief aan Kamer door het stof

Auteur: Judith Laanen

In een brief aan de Tweede Kamer erkent minister Van der Steur vanavond ook fouten gemaakt te hebben richting de Kamer in de affaire Maat.

De minister van Veiligheid en Justitie reageert met de brief op felle kritiek van de oppositie. CDA, D66 en andere partijen hebben grote moeite met de manier waarop de minister is omgegaan met het interne onderzoek, dat is verricht door de politie naar het handelen van Maat.

De minister geeft nu toe dat hij dat onderzoek naar de Kamer had moeten sturen. Hij wees de Kamer destijds slechts op een link van een politiewebsite. Hij zegt ook dat hij de vertrouwelijke delen uit het dossier, die voor de buitenwereld onleesbaar zijn gemaakt, vertrouwelijk aan de Kamer had kunnen geven.

Aan het begin van de avond bood de minister al zijn excuses aan Maat aan. In een verklaring zei Van der Steur: "Professor Maat en ik hebben elkaar vanmiddag uitgebreid gesproken. Achteraf bezien heb ik me teveel door emotie laten leiden en het was beter geweest als ik me zakelijker had uitgelaten. Ik heb mijn excuses aan professor Maat aangeboden en die heeft professor Maat aanvaard."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen