Nieuws4 mei '15 01:43Aangepast op 4 mei '15 09:34

Republikein Carson wil president VS worden

Auteur: ANP Nieuws

Auteur en voormalig neurochirurg Ben Carson gaat een gooi doen naar het Witte Huis.

De 63-jarige Republikein maakte zondag in een tv-interview bekend dat hij zich verkiesbaar stelt als presidentskandidaat.

"Ik ben bereid mee te doen aan de verkiezingsstrijd en daarom stel ik mij kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten'', zei hij in het interview. "Hoewel ik geen politicus ben, zeiden veel mensen tegen me dat ik voor het presidentschap moest gaan.''

De Afro-Amerikaanse Carson staat bekend om zijn conservatieve opvattingen. Hij vindt zijn achterban vooral onder de aanhangers van de Tea Party, de conservatieve hoek van de Republikeinse partij. In eerdere speeches en interviews probeerde Carson vaak duidelijk te maken dat hij niets heeft met politieke correctheid.

Carson
Carson is niet de eerste die zich namens de Republikeinen kandidaat stelt voor de verkiezingen van volgend jaar. Senatoren Marco Rubio, Ted Cruz en Rand Paul gingen hem voor. De inmiddels gepensioneerde arts was de eerste chirurg die met succes een aan het hoofd vergroeide Siamese tweeling van elkaar wist te scheiden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen