Nieuws20 jan '16 17:34

Van der Steur: "Korpschef Bouman heeft Maat geschorst, niet ik"

Auteur: Didi Levison

Minister Van der Steur wijst naar korpschef Bouman als verantwoordelijke voor de onterechte schorsing van Professor Maat. Niet hij, maar de korpschef gooide Maat op straat.

Dat verklaart Van der Steur vandaag in het Maatdebat. De minister vecht momenteel in de Tweede Kamer voor de derde keer in korte tijd voor z'n ministerschap. Dit keer in een debat over MH17-professor Maat. Van der Steur haalde hem onterecht door het slijk en bood daar vorige week excuses voor aan. Maar de Kamer is nog niet klaar met recidivist Van der Steur.

Nadat Van der Steur had uitgehaald naar Maat werd de professor direct geschorst en later definitief uit het team gezet. Maar het was dus korpschef Bouman die Maat op straat gooide, niet hijzelf, zegt Van der Steur tegen de Kamer.

Of de Kamer hem gelooft valt nog te bezien. Maar Van der Steur is nog niet klaar. Straks moet de minister ook nog uitleggen wie met een zwarte stift door een rapport is gegaan dat Maat vrijpleitte. Hijzelf? Of wijst hij dan ook naar Korpschef Bouman?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen