Nieuws3 nov '15 10:45

Trump: 'Wanneer je schandalige dingen zegt houden ze van je'

Auteur: Bas van Setten

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump presenteert vandaag zijn nieuwe boek 'Crippled America'. Het zijn vooral de uitspraken die veel aandacht krijgen.

Dat heeft volgens Bianca Pander, Amerikanist en directeur van campagnebureau BKB, meerdere redenen. "Het is natuurlijk een manier om een hele dag in de publiciteit te zijn. Daarnaast kun je aan de hand van een boek goed laten zien wat je van plan bent. In een debat heb je namelijk niet genoeg tijd om je plannen goed uit te leggen."

Uitspraken
In het boek beschrijft Trump zijn plan om Amerika weer groot te maken. De ondertitel luidt dan ook 'How to make America great again'. Er staan een paar uitspraken in die alleen Trump gezegd kan hebben, over onder andere de werkloosheid: "Terwijl 20 procent van de Amerikanen werkloos is, pikken illegale immigranten hun banen in."

Over de vluchtelingencrisis: "We openen de deuren voor vluchtelingen uit onder andere Syrië. Dat komt neer op een persoonlijke uitnodiging aan IS-leden om hier te komen en ons land van binnenuit te proberen te vernietigen." 

Over de media: "Ik gebruik de media net zoals de media mij gebruiken: om aandacht te trekken. Wanneer je schandalige dingen zegt houden ze van je."

Meer uitspraken zijn hier te lezen.

Persoonlijkheid
Het is niet alleen belangrijk om je politieke denkbeelden in een boek te verwerken. Je moet volgens Pander ook over jezelf schrijven. "Mensen stemmen grotendeels op een persoonlijkheid, en in een boek kun je laten zien waar je ideeën vandaan komen. Mensen kunnen daardoor een beter beeld van je vormen, en ook meer vertrouwen in je krijgen."

Gerelateerde artikelen