Nieuws12 nov '15 16:29Aangepast op 12 nov '15 18:41

EOD doet onderzoek in woning met explosieven Breda

Auteur: Mark Hulstein

Op hetzelfde plein in Breda waar gisteravond een explosie was waardoor een man zwaar gewond raakte, zijn meer explosieven aangetroffen. Twaalf woningen zijn ontruimd. De explosievenopruimingsdienst (EOD) verleent assistentie.

ANP
ANP

Een groot gebied op het Thorbeckeplein is afgezet. "Op last van de EOD is de afzetting vergroot rond het gebied en zijn er uit voorzorg twaalf woningen ontruimt", zegt een woordvoerder van de politie.

Paul Depla, de burgemeester van Breda zegt dat de buurt nog in shock is van de explosie die in de hele stad te horen was gisteren. "Er zijn enorm veel ruiten die allemaal uit de woning lagen. Ja en als je denkt: 'het is woensdagavond, half 11, tijd om naar bed te gaan', en dan overkomt je dit. Dan zit die schrik er heel goed in", zegt burgemeester Depla.

Wat de oorzaak is van de explosie gisteren is nu nog onduidelijk. Burgemeester Depla: "Er is iets vreselijk misgegaan daar. Er is een vreselijke ontploffing geweest. Is het een aanslag? Of wat zou het anders kunnen zijn? Dat is de politie nu goed aan het onderzoeken." Aan de hand van het onderzoek in het huis, hoopt de politie te achterhalen of het om een aanslag ging of niet.

Ook worden burgemeesters van West-Brabant maandag bij gepraat over andere incidenten en of er wellicht een verband is. Zo werd onlangs No Surrender-voorman Brian Dalfour vermoord in Hooge Zwaluwe. De burgemeester zegt daarover: "Zijn het allemaal incidenten? Is het toeval? Of is er een patroon achter deze incidenten te ontwaren. En als dat zo is, hoe gaan we ons er tegen wapenen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen