Nieuws9 dec '15 17:19Aangepast op 9 dec '15 18:55

Rabobank schrapt 9000 arbeidsplaatsen

Auteur: Karlijn Meinders

Dat heeft de bank bekendgemaakt in haar nieuwe toekomstplannen. De banen zullen de komende twee jaar verdwijnen. Tegelijkertijd wil de bank klantgerichter worden.

Foto: ANP
Foto: ANP

Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, noemt het een historische dag. "Aan de ene kant veranderen we onze gouvernance, aan de andere kant hebben we vandaag onze strategie ontvouwt en toegelicht aan ons personeel. We zullen de komende jaren dichterbij de klanten zijn."

Dat betekent een forse ingreep die de bank aan de voorkant beter moet maken, vertelt Draijer. "Daarvoor moeten we de achterkant handiger inrichten. We moeten kijken naar alle ondersteunende activiteiten en welke we daarvan niet hoeven doen. Uiteindelijk gaan we minder dingen doen die ons weerhouden om met klanten te werken."

Een historische verandering is volgens Draijer dat lokale banken allemaal hun eigen toezichtfunctie krijgen. "Die vervulden we aan de achterkant, daar kunnen we nu het toezicht verminderen, dat maakt ruimte en tijd vrij voor onze mensen om met de klant bezig te zijn."

Er gaan geen kantoren dicht, vertelt Draijer. "Er komen juist contactpunten en adviesplekken bij. We willen zelfs bij mensen thuis komen." Voor zover nu is te zien, zijn de komende jaren niet meer ontslagen nodig, maar met zekerheid kan Draijer dat niet zeggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen