Nieuws15 feb '16 19:17

Nieuwe app vertelt je wie je eitje heeft gelegd

Auteur: Karlijn Meinders

Wanneer, op welke boerderij en in welke stal is mijn scharrel-eitje eigenlijk gelegd? Mensen die zich dat afvragen kunnen de nieuwe eiercode-app downloaden. Met deze app spelen de kippenboeren van Nederland open kaart

Foto: ANP
Foto: ANP

Verslaggever Harmen van der Veen nam de proef op de som en ging achter zijn eigen eitjes aan. "Je voert heel makkelijk de code van het ei in en ziet dan meteen waar jouw eitje is gelegd."

In dit geval komen de eitjes van pluimveehouder Rolf Kanninga uit het Drentse Gasselternijveen. Bij aankomst helpt Kanninga graag verder. "Ik kan je de kip zo aanwijzen", lacht hij. Kanninga is voorstander van de nieuwe openheid van zaken. Maar het is in zijn pluimveehouderij dan ook allemaal goed op orde. "Wij zijn een biologisch-dynamisch bedrijf. De kippen staan nu in de overdekte wintertuin. Om de natuurlijke situatie zo goed mogelijk te benaderen, loopt hier ook een haan rond. Dat zorgt voor rust onder de kippen."

Met een gerust hart konden deze eitjes dus het pannetje in. Benieuwd waar die van jou vandaan komen? De app is vanaf nu gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store onder de zoekterm ‘Eicode’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen