Nieuws5 jan '16 21:44

Meer provincies krijgen code oranje

Auteur: BNR Webredactie

Het KNMI heeft vanavond code oranje afgekondigd voor de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Ook daar is nu gevaar voor grootschalige gladheid door ijzel.

Een van de weg geraakte auto op de A7 bij Drachten. Foto ANP
Een van de weg geraakte auto op de A7 bij Drachten. Foto ANP

Ook in de kop van Noord-Holland kan het glad worden door ijzel. Code geel staat uit voor de provincies Utrecht en de rest van Noord-Holland, waar later vannacht en morgenochtend lokaal gladheid kan optreden als gevolg van ijzel.

De noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe hadden al te maken met forse overlast door ijzel. Even was het gladheidsgevaar geweken, maar sinds vanavond ijzelt het wederom in het noorden, met verschillende ongelukken als gevolg.

Op de A7 bij Drachten, de A28 ten noorden van Hoogeveen en op de A37 bij Coevorden is het oppassen geblazen. Volgens de Verkeersinformatiedienst en de ANWB zijn tussen 18.30 uur en 20.00 uur al tientallen ongevallen gebeurd. Vooral de A7 is spekglad, zegt de politie. Tussen Heerenveen en Drachten zijn meerdere auto's van de weg gegleden.

De weerdiensten en Rijkswaterstaat hadden voor de noordelijke provincies al aanhoudende gladheid voorspeld. Voor Drenthe, Friesland en Groningen is code oranje van kracht. Het vriest er enkele graden. Rijkswaterstaat roept mensen op extra alert te zijn. Weeronline.nl adviseert de weg niet op te gaan als het niet noodzakelijk is.

Gerelateerde artikelen