Nieuws30 jul '15 14:56Aangepast op 30 jul '15 16:56

Nieuwe uitspraak Valkenburgse zedenzaak: taakstraffen en 5 maanden cel

Auteur: Karlijn Meinders

De rechter heeft een nieuwe uitspraak gedaan in de zaak waarbij een zestienjarig meisje van haar vriend betaalde seks moest hebben met zeker zestig mannen. Enkele van haar 'klanten' stonden vandaag terecht.

Elf van de dertien mannen die vandaag terecht stonden krijgen taakstraffen van 120 tot 240 uur en een gevangenisstraf van een dag. Eén verdachte krijgt vijf maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. Hij was, in tegenstelling tot de andere verdachten, nadrukkelijk op zoek naar een jong meisje. Eén man is vrijgesproken omdat voldoende bewijs ontbrak. De straffen zijn veel lager dan door het Openbaar Ministerie werd geëist en het OM heeft laten weten in hoger beroep te gaan.

Vergelijkbare taakstraf
Vorige week stonden ook al een aantal mannen die seks hadden gehad met het meisje terecht. De meeste kregen vergelijkbare taakstraffen. Een verdachte jongerenwerker, die volgens het slachtoffer een bekende was van de loverboy, kreeg zes maanden cel, maar geen beroepsverbod. Een andere verdachte, die ook met jongeren werkt en volgens de rechter actie had moeten ondernemen, kreeg vijf maanden cel. Armin A., de jongen die zijn 16-jarige ex-vriendin seks liet hebben met in totaal zeker zestig mannen in een tijdbestek van tien dagen, moet voor twee jaar de cel in. Het OM eiste eerder drie jaar celstraf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen