Nieuws18 jan '16 14:32

Kou nog niet uit de lucht, ANWB dubbel zo vaak gebeld

Auteur: Mark Hulstein

Het is eindelijk echt winter: het vriest al een paar dagen. En daarom verwacht de ANWB 6000 pechgevallen op te moeten lossen. Twee keer zo veel als op een normale maandag.

Foto: ANP
Foto: ANP

Een kapotte accu wordt het meest verwacht, legt Markus van Tol van de ANWB uit. "Dat is de meest gestelde vraag aan ons." De Wegenwacht moet hiervoor ook meer mensen optrommelen dan normaal. Die mensen halen ze voor het grootste gedeelte uit de eigen bezetting. "We houden natuurlijk het weerbericht in de gaten, dus we hebben deze topdag ook aan zien komen van tevoren", zegt Van Tol.

De kou blijft voorlopig nog even in de lucht. De verwachting van de ANWB is dan ook dat het de komende week aardig druk zal blijven. Van Tol: "De vrieskou blijft aanhouden en dat blijft dus voor problemen zorgen. Zo'n vriesperiode duurt een aantal dagen en dan is het vaak weer over met de drukte, tot een volgende kou-aanval." 

Markus van Tol heeft nog een paar tips, zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan: "Ik zou een lekkere warme jas meenemen. En ik zou zorgen dat, als je je auto nog  niet schoongemaakt hebt, dat je hem rondom helemaal lekker schoonmaakt. Zo heb je goed zicht en loop je geen risico op boetes van de politie, want die kan behoorlijk oplopen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen