Nieuws22 jan '16 07:13

Vandaag opnieuw deskundigen gehoord over MH17-aanslag

Auteur: Karlijn Meinders

Tientallen deskundigen worden straks in de Tweede Kamer gehoord over de aanslag waarbij bijna 200 Nederlanders omkwamen. Nabestaanden willen vooral weten hoe ver men is met het vinden en berechten van de daders.

Foto: ANP
Foto: ANP

Evert van Zijtveld, voorzitter van de stichting vliegramp MH17: "Er zijn in anderhalf jaar heel wat dingen gebeurd voor de nabestaanden, maar nu bijvoorbeeld de identificatie achter de rug is, ligt de focus nu op: hoe gaan we de daders opsporen en berechten? Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor de samenleving moet dat helder worden."

Voor velen is het zo dat er geen rust komt voordat de daders zijn opgespoord en berecht, zegt Van Zijtveld.

Inzet
Van Zijtveld meent wel dat er veel inzet is geweest, maar vreest dat hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. "Men zegt dat ze op het goede spoor zijn. Maar nu is het belangrijk dat de instanties laten blijken wat de status is. Er is een besloten sessie toegezegd om verder bij te praten met de nabestaanden, we hebben vernomen dat dat binnen een paar weken zal zijn."

De hoorzitting begint vandaag om tien uur en duurt zeker tot vanavond zes uur. Verslaggever Anke Truijen gaat dat volgen en houdt ons de hele dag op de hoogte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen