Nieuws26 jan '16 14:55

Nederlandse start-ups pitchen bij Bill Gates

Auteur: BNR Webredactie

Bill Gates is een dagje in Nederland. Twee Nederlandse wereldverbeteraars mogen hun idee bij hem pitchen. ‘Dit is wel heel spannend hoor.’

De Microsoft-oprichter bezoekt de Tweede Kamer om te vertellen over zijn filantropische stichting, die miljarden in kas heeft om de armoede in de wereld te bestrijden, en hij houdt een toespraak voor Europese wetenschapsministers. Maar Gates neemt ook de tijd om twee Nederlandse maatschappelijk ondernemers op weg te helpen.

Merel Rumping van de start-up LegBank, die mensen in arme landen goedkoop aan protheses wil helpen, is een van hen. “Dit is wel heel spannend hoor.” De andere gelukkige is Thomas Vaassen, die een systeem heeft waarmee kleine boeren in de Derde Wereld kunnen vastleggen welk land van hen is. “Gates heeft de inslag dat technologie de wereld vooruit kan helpen. Zijn advies is heel waardevol.”

 

“Pretty powerful stories”, is het oordeel van Gates over beide pitches. Hij belooft de twee dat hij hen in contact zal brengen met mensen die hen verder op weg kunnen helpen. En dan? Dan is de rijkste man te wereld er alweer vandoor. Op naar de volgende verplichting.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen