Nieuws19 sep '14 13:15

Tijd van komen, tijd van gaan voor 47 bordelen

Auteur: BNR Webredactie

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam verlengt de vergunning van een groot prostitutiebedrijf op de Wallen niet. Hierdoor moeten 47 raambordelen dicht.

Onderzoek van politie en justitie wees uit dat achter deze ramen meerdere slachtoffers van mensenhandel of uitbuiting hebben gewerkt.

De exploitant heeft zich volgens de gemeente onvoldoende ingespannen om deze misstanden tegen te gaan. Daardoor vindt de burgemeester de kans op herhaling te groot, waarop hij het bedrijf onlangs heeft laten weten dat hij niet van plan is een nieuwe vergunning te verlenen.

Volgens informatie van het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat zeker drie slachtoffers van mensenhandel in het bedrijf hebben gewerkt. Onderzoek van de politie toont aan dat van nog eens ruim 20 prostituees het vermoeden bestaat dat zij tegen hun wil hun lichaam hebben aangeboden.

De exploitant heeft zich bovendien in het verleden meerdere malen niet gehouden aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en vergunningvoorschriften. Volgens de gemeente heeft hij veel waarschuwingen gehad en zijn er diverse gesprekken met hem gevoerd over zijn bedrijfsvoering. Dit heeft echter niet tot een verbetering geleid.

Gerelateerde artikelen