Nieuws16 nov '15 09:27

Doelstelling vrouwen in de top wordt bij lange na niet gehaald

Auteur: Mark Hulstein

"Het schiet niet op, het gaat tergend langzaam", zegt Gerdi Verbeet geprikkeld. Zij is voorzitter van de commissie die het aantal vrouwen aan de top bij bedrijven onderzoekt. En dat zijn er veel te weinig.

Er zijn nog steeds te weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven. De wettelijke doelstelling van dertig procent wordt niet gehaald. Dat stelt de commissie Monitoring Talent naar de Top.Deze commissie houdt het percentage vrouwen in de top, op verzoek van het kabinet,  nauwlettend in de gaten. Verbeet: "Wij snappen eigenlijk niet zo goed dat bedrijven, als het om andere dingen gaat, hun streefcijfers kunnen halen. Maar op dit punt kunnen ze dat niet goed doen. Eigenlijk maken bedrijven geen gebruik van alle mogelijkheden die er zijn", zegt Verbeet.

Volgens onderzoek van de commissie Monitoring Talent naar de Top weten bedrijven eigenlijk nog maar kort dat ze het moeten doen. "Ik vind eigenlijk dat bedrijven het zouden moeten doen omdat uit allerlei onderzoek blijkt dat het bedrijf beter gaat presteren als je een diverse top hebt. Het gaat niet alleen om vrouwen maar om een zo gevarieerd mogelijke top. We hebben het onderzoek, we hebben de maatregelen en ze zeggen toch: 'We weten het nog maar anderhalf jaar'." En dat klopt ook wel, zegt Verbeek, maar nu wordt het zaak dat het steviger wordt aangepakt, zegt de voorzitter van de commissie.

Te verwachten valt dat het in de publieke sector nog wel op peil zou zijn, maar "dat valt vies tegen". Volgens Verbeet hebben steden boven de 150.000 inwoners geen een vrouwelijke burgemeester en is er één Commissaris van de Koning.

Om het toch voor elkaar te krijgen dat er meer vrouwen in de top komen, adviseert de commissie van Verbeet nu om het streefcijfer van 30 procent wat in stukjes te hakken. Het streefcijfer voor 2019 wordt dan 20 procent en die 30 procent moet dan gehaald worden in 2023.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen