Nieuws15 feb '16 01:19

Dag van de waarheid voor V&D

Auteur: Thijs Baas

Het is D-day voor V&D. Voor het warenhuis en de werknemers draait alles vandaag om de vraag: is er een overnamekandidaat?

Dit hele weekend is druk onderhandeld tussen de curatoren en Roland Kahn, de eigenaar van CoolCat. Zondagavond meldde Kahn nog tegenover BNR dat er geen nieuws was, terwijl ook de curatoren aan BNR lieten weten nog niets te kunnen bevestigen. Zij doelen dan op berichten die in de loop van de dag naar buiten sijpelden. Zo meldde RTLZ dat Kahn inmiddels met voldoende pandeigenaren rond is: minstens 35. De vragen die nog onbeantwoord zijn zouden eigenlijk alleen nog gaan over kelderverdiepingen en roltrappen.

 

De pandeigenaar die BNR zondagavond sprak, Jos van der Mortel, die drie panden van V&D in het zuiden van Nederland bezit, zei overigens nog van niets te weten. Met hem is naar eigen zeggen niets besproken en ook Kahn zou hem nooit hebben benaderd. Op de vraag of hij dan zelf in gesprek is met andere partijen, wilde hij niet reageren.

Martijn den Heijer van CNV Vakmensen: "Vandaag worden er knopen doorgehakt, dat kan haast niet anders." Het maakt Den Heijer niet veel uit of het Roland Kahn of een andere partij wordt, "als er maar duidelijkheid komt voor de medewerkers die al tijden spanning zitten. Als er geen oplossing komt staan er aanstaande woensdag 8000 mensen op straat".

Financiering
Elke deal van de curatoren staat of valt met een sluitende financiering. Maar daarnaast speelt het opknappen en herinrichten van die panden een belangrijke rol. Kahn zegt best bereid te zijn door te gaan met V&D, onder de voorwaarde dat de pandeigenaren bereid zijn te helpen de boel weer een beetje op te kalefateren. Daartegenover staat de eigenaren zekerheden willen. Zij zitten er uiteraard niet op te wachten over een half jaar weer te worden geconfronteerd met een failliete huurder.

Gerelateerde artikelen