Nieuws5 nov '15 20:08

Kappertje pakken? In Manchester zit de beste - uit Nederland

Auteur: Judith Laanen

De beste barbier van Europa gaat ons land verlaten. De 21-jarige Dieuwertje Prins scheert en knipt nu nog in het Zeeuwse Sluis, maar daar trekt ze binnenkort de deur achter zich dicht om naar Manchester te gaan.

Foto: screenshot YouTube.com
Foto: screenshot YouTube.com

Eerder dit jaar won Prins de titel Beste Barbier van Europa 2015. In Manchester wil ze haar eigen barbershop openen, omdat de uitbreidingsmogelijkheden wat betreft mode groter zijn dan in Sluis. Daar runt ze een kapperszaak met haar moeder, maar kan ze niet alles doen dat ze zou willen. De voornaamste reden voor haar vertrek is dat er in Nederland geen plek is voor de verschillende looks die ze wil neerzetten.

Ook is er in het Verenigd Koninkrijk de klandizie voor het soort kapsels dat Prins wil knippen. "Hier krijg ik als ik een model zoek vier mensen binnen, en in Manchester komt er gelijk 40 man op af. Ik mag veel meer doen daar. Het mag pimpelpaars, dat maakt allemaal niet uit."

Populaire kapsels anno 2015
In het Verenigd Koninkrijk durven de mensen wat Prins betreft wat meer dan in Nederland. "De jaren tachtig-looks komen terug: het permanent, de Beatles-look. Ook voor de heren. Langere franjes, pony's." Maar de baarden gaan er weer vanaf, weet Prins.

Het is voor het eerst dat een vrouw zich de beste barbier van Europa mag noemen. "Ik ben ook de jongste, en dat maakt het speciaal", zegt Prins.

Gerelateerde artikelen