Nieuws17 dec '15 18:00

Chelsea ontslaat trainer José Mourinho

Auteur: BNR Webredactie

Chelsea-trainer José Mourinho moest vandaag het veld ruimen vanwege tegenvallende resultaten van de club. Dat meldt de BBC.

Chelsea-trainer José Mourinho
Chelsea-trainer José Mourinho

Chelsea verloor maandag bij koploper Leicester City. Dat betekende al de negende nederlaag van het seizoen. Vorig jaar werd de Portugees Mourinho (52) met Chelsea nog kampioen van het Verenigd Koninkrijk.

"Ik heb hard gewerkt om het team te veranderen en oplossingen te vinden. Ik weet dat sommige spelers niet in topconditie zijn. Ik ben de juiste man [voor deze baan]", aldus Mourinho zelf.

'Slechtste prestatie regerend landskampioen ooit'
 

Dit seizoen verloor Chelsea teveel van te kleine clubs dus hing het ontslag van Mourinho al een tijdje in de lucht. Schuurman noemt het niet "verversen" van zijn team afgelopen zomer als mogelijke reden voor de teloorgang van de club.

De reden van zijn late ontslag zit in de geldsfeer: "Afgelopen zomer is zijn contract verlengd, nu moet een afkoopsom van 50 miljoen euro betaald worden. Daar hikt zelfs een Russische miljardair als Abramovitsj [de clubeigenaar van Chelsea] tegenaan", zegt Schuurman.

Opvolgers
De naam van Guus Hiddink zingt rond als mogelijke opvolger van Chelsea-coach Mourinho. Volgens de Daily Telegraph maakt Hiddink bij de club het seizoen af, net als in 2009 na het ontslag van Scolari. Ook Pep Guardiola, Juande Ramos en Brendan Rogers worden genoemd als mogelijke opvolgers van Mourinho.

Schuurman: "Hiddink heeft al een keer op de bank gezeten bij Chelsea en won als tussenpauze de FA Cup. Hij is goed met Abramovitsj en heeft zelf ook al gezegd oren te hebben naar zo'n nieuw dienstverband."

Mourinho werd zeven maanden geleden opnieuw aangesteld als trainer van Chelsea. In 2013 begon Mourinho voor het eerst als trainer. Gisteren kwam het bestuur van Chelsea bijeen om de positie van de topcoach te bespreken. De BBC meldde dat Abramovitsj de gesprekken bij de club leidde, en dat er al een paar maanden over de trainer werd gesproken.

Gerelateerde artikelen