Nieuws24 jul '15 12:02

Uitslaande brand in Rijswijkse scholen

Auteur: BNR Webredactie

Een deel van een woonwijk in Rijswijk is vanochtend ontruimd bij een uitslaande brand in een scholengebouw. Daarbij is asbest vrijgekomen en bewoners in de buurt zijn geëvacueerd.

Het gaat om een pand waarin drie basisscholen zitten. De vlammen sloegen al snel uit het dak en er kwam veel rook vrij. Af en toe waren knallen te horen. Mogelijk zijn het ruiten die barsten.

Asbest
Brokken asbest zijn op het schoolplein terechtgekomen, aldus de brandweer. Buiten het schoolplein is nog geen asbest gevonden. Enkele omwonenden zijn geëvacueerd en worden tijdelijk ergens anders opgevangen. Iemand van de brandweer is lichtgewond geraakt. Maar die persoon heeft slechts z'n hoofd gestoten, vertelt brandweerwoordvoerder John Kardol op BNR.

“We proberen een deel van het gebouw te behouden”, zegt Kardol. “Een deel aan de ene kant van het gebouw en een deel aan de andere kant."
 

Over de oorzaak is nog niets bekend. Omwonenden hoorden rond 5.30 uur een harde knal. De eerste melding van de brand was rond 6.00 uur. Het schoolgebouw staat middenin een woonwijk, waarvan een groot deel is afgezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen