Nieuws9 feb '16 09:09

Tien doden en gewonden bij treinongeluk in Beieren

Auteur: BNR Webredactie

In de Duitse deelstaat Beieren zijn vanochtend twee treinen op elkaar gebotst. Daarbij kwamen tot nu toe tien mensen om het leven en raakten meer dan honderd mensen gewond.

Een ambulance in de buurt van de plek waar twee treinen op elkaar botsten in Bad Aibling, Beieren. Foto ANP
Een ambulance in de buurt van de plek waar twee treinen op elkaar botsten in Bad Aibling, Beieren. Foto ANP

Twee regionale treinen botsten kort na zeven uur vanochtend in Bad Aibling bij Rosenheim op elkaar. Een van de treinen ontspoorde, waarbij verscheidene wagons omsloegen. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt: acht helikopters en tientallen ambulances zijn ingezet om gewonden af te voeren. Ook worden mensen in München inmiddels opgeroepen om bloed te doneren om de slachtoffers te helpen.

Correspondent Derk Marseille vertelt dat er nog niet bekend is wat de toedracht is van het ongeluk.Volgens de minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, was er juist een nieuw remsysteem op dit traject geïnstalleerd wat er voor zou moeten zorgen dat er niet meer twee treinen op één traject terecht kunnen komen. Dat systeem heeft dus gefaald. Het is nu wachten tot de zwarte dozen onderzocht zijn, vóórdat iets gezegd kan worden over de oorzaak van het ongeluk.

Volgens Marseille is de verkeersveiligheid hoger in Nederland dan in Duitsland. "Hier vallen ook doden met treinongelukken. Afgelopen november reed een ICE op een vrachtwagen, daarbij kwamen ook twee mensen om het leven. Helaas komt het vaker voor, maar een ongeluk met twee volle passagierstreinen is de schrik van elke reiziger en iedereen die zijn of haar geliefde in zo'n trein ziet stappen. Dit heeft wel heftig impact."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen