Nieuws19 jan '16 12:50

Populairste namen in 2015 Emma en Liam

Auteur: Sam de Voogt

De lijst met populairste namen in 2015 is bekend. Waar Liam en Emma de meest voorkomende jongens- en meisjesnaam waren, werden er dit jaar ook een Alien, Zweder en Dikkie geboren.

Foto ANP
Foto ANP

Het afgelopen jaar werden er in totaal 793 meisjes Emma genoemd, en 720 jongetjes kregen de naam Liam. De Sociale Verzekeringsbank, die de namen registreert, heeft de lijst dinsdagochtend gepubliceerd. De naam Emma is niet bijster origineel; ook in een heleboel andere Europese landen staat de naam in de top tien.

De lijst levert, zoals elk jaar, ook een vracht aan bijzondere namen op. Zo kreeg een jongetje de naam Dikshit, en een ander menneke de naam Woutt. Een ander leeftijdsgenootje is waarschijnlijk vernoemd naar de beroemde striptekenaar van Marvel: Stan-Lee. Ook bij meisjes zitten er opvallende voornamen tussen. Zo heet een meisje Zikoranaudodimma, en een ander Basta.

In Nederland hebben ouders in principe de vrijheid het kind de naam te geven die ze willen. Slechts als de naam een bestaande achternaam is, of als ongepast wordt gezien omdat het een scheldwoord of spottend woord zou zijn, dan kan een ambtenaar ingrijpen. In zo'n geval kunnen de ouders zelfs nog naar de rechter stappen om hun gelijk te halen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen