Nieuws25 jan '16 17:48

Altijd al voor Dijsselbloem willen werken? Dit is je kans.

Auteur: Karlijn Meinders

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft een vacature. Hij zoekt iemand die de FinTech in Nederland op de kaart gaat zetten. Dus de op internet-technologie gebaseerde financiële dienstverlening.

Foto: ANP
Foto: ANP

De sector groeit keihard. Ontelbare start-ups veroveren de wereld en dagen de traditionele banken uit met snelle en goedekopere alternatieven. Goed nieuws zegt Dijsselbloem tegen politiek-verslaggever Laurens Boven. Hij wil er zelfs een soort 'functionaris' op zetten.

Dijsselbloem: "Ik vind het belangrijk dat er een schakel komt tussen de enorme ontwikkelingen in de FinTech-sector en de overheid."

Maar wat moet die functionaris dan gaan doen? Dijsselbloem: "Problemen oplossen, verbindingen leggen en de goede naam die Nederland in het buitenland heeft nog meer bekendheid geven. Het levert werkgelegenheid op en het kan voor Nederlandse klanten en bedrijven echt een meerwaarde hebben als Nederland hier zelf goed in is."

Daarbij moeten ook de grenzen van data-verzameling in de gaten worden gehouden, maar Dijsselbloem is niet van plan om de nieuwe FinTech-ambassadeur met de privacy-problemen op te zadelen. "Ik zoek gewoon iemand die het goede werk van Neelie Kroes kan voortzetten: dus een klimaat creëren in Nederland waardoor we het maximale kunnen halen uit de FinTech-sector en dat vergt publiek-private samenwerking."

Sollicitaties kunnen naar het ministerie van Financiën.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen