Nieuws22 sep '14 14:12

Even geen trek in de Staatsloterij

Auteur: Marjan van den Berg

Er gaan stemmen op om de komende trekking van de Staatsloterij niet door te laten gaan, naar aanleiding van berichten over onregelmatigheden.

Volgens de Volkskrant zijn diverse trekkingen niet volgens de regels verlopen. Zo keerde de Staatsloterij in januari minder prijzengeld uit dan de bedoeling was. Bij de Koningsdagloterij maakten meer loten deel uit van de trekking dan er waren verkocht.

Kansspelautoriteit
De krant spreekt van beveiligingslekken bij het Griekse bedrijf Intralot, dat de systemen van de Staatsloterij beheert. Volgens de Staatsloterij is er geen sprake van manipulatie, en zijn bovengenoemde onregelmatigheden aangemeld bij de Kansspelautoriteit. Die Kansspelautoriteit is een onderzoek begonnen naar “de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces” van de Staatsloterij.

D66 wil opheldering van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie). Kamerlid Gerard Schouw wil voor 1 oktober van Teeven weten of hij fraude kan uitsluiten. Kan hij dat niet, dan moet de volgende trekking op 10 oktober niet doorgaan, vindt Schouw.

Loterijverlies
Ook de Stichting Loterijverlies wil de garantie dat de eerstvolgende trekking eerlijk verloopt. Komt die garantie er niet, dan eist de stichting desnoods via de rechter dat de Staatsloterij onmiddellijk stopt met alle trekkingen.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen