Nieuws8 okt '15 18:49

Vooral Amsterdam profiteert van herstel woningmarkt

Auteur: Didi Levison

De huizenmarkt trekt weer aan en dat merken ze ook bij makelaarskantoor Christie's Amsterdam. BNR-verslaggever Martijn de Rijk sprong achterop de stadse scooter van makelaar Pieter Joep van den Brink en maakte een ritje langs een aantal stulpjes uit de Amsterdamse woningmarkt.

Herenhuis uit woningaanbod Christie's
Herenhuis uit woningaanbod Christie's

Ze stoppen voor een groot herenhuis nabij het Vondelpark. “Dit huis staat net te koop voor 3,6 miljoen euro. Ik denk dat het binnen vier weken verkocht is”, zegt Van den Brink.

Een paar jaar geleden was dat wel anders. Van den Brink: “In 2009 hadden we dit pand aan de straatstenen niet kwijt gekund. Niemand kwam in die tijd naar onroerend goed kijken.”

Telefoon
Pas in 2013 kwam de markt langzaam weer op gang. “De telefoon ging weer eens. We moesten zelfs potentiële kopers melden dat sommige huizen al verkocht waren, ook als iets al twee jaar te koop stond. Vanaf toen zag je het vertrouwen langzaam weer terugkomen”.

De groei is vooral zichtbaar in de Randstad, de rest van Nederland blijft nog een beetje achter. Ger Hukker, van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM): “Er staat nog steeds heel veel te koop. De huizen gaan nog niet bepaald als warme broodjes over de toonbank.”

Benieuwd hoe het met jouw regio gesteld is? Bekijk het hier op de kaart:


Mutatie woningprijzen volgens NVM-cijfers in het derde kwartaal 2015, vergeleken met een jaar eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen