Nieuws18 jan '16 18:56

Duurste huis Nederland verkocht voor circa 16 miljoen euro

Auteur: Didi Levison

Het grootste en duurste appartement van Nederland is verkocht aan horecaondernemer Won Yip voor een bedrag van ongeveer 16 miljoen euro. De woning wordt in 2017 opgeleverd in de Houthavens van Amsterdam.

Foto: Christie's
Foto: Christie's

Hoog boven de grachten en herenhuizen van Amsterdam verrijst het duurste penthouse van Nederland. Waar een gemiddelde Amsterdammer zich gelukkig prijst met een tweekamerappartement binnen de ring van om en nabij 80m2, heeft dit riante verblijf een leefoppervlak van 1440m2 in het hartje van de hoofdstad op de volledige 25e verdieping van het ‘Pontsteigerproject’ (in aanbouw). 

Won Yip mag zijn nieuwe optrekje volgend jaar betrekken. Om er zeker van te zijn dat de horecatycoon genoeg ruimte heeft voor zichzelf en zijn mogelijke gasten heeft hij er ook gelijk acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen aan het IJ bij besteld.

Wie is Won Yip?
Yip (1969) komt uit Zeeland en kocht zijn eerste kroeg op 19-jarige leeftijd in Goes. Momenteel bezit hij het grootste deel van de kroegen op en rondom de Dam, zoals Majestic, café Zwart en Players. Lees hier een interview met Yip in het FD door Onno Aerden.

Yip was niet de enige geïnteresseerde, er kwam belangstelling uit China, Engeland en de Verenigde Staten. Maar met zijn knock-out-offer van naar schatting 16 miljoen euro heeft Yip het appartement weten te bemachtigen. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen