Nieuws31 mei '12 15:40

Video | Kuijt scoort wel bij bierdrinkers

Auteur: Pieter van den Akker

Hoewel hij bij bondscoach Bert van Marwijk niet bovenaan de pikorde staat, is dat bij de Nederlandse bierdrinker wel anders. Want met welke international drinken we het liefst een glas bier? Juist ja, met Dirk Kuijt.

Dat de blonde Katwijker de favoriete persoon is om een biertje mee te drinken, blijkt uit een onderzoek van Nederlandse Brouwers, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel onder 517 Nederlandse bierdrinkers. Op de tweede plaats staat spits Klaas-Jan Huntelaar, die naast een basisplaats op het EK lijkt te gaan grijpen, maar in dit onderzoek Robin van Persie niet voor zich hoeft te dulden. De, gedeelde, derde plaats is voor het trio Arjen Robben, Mark van Bommel en Rafael van der Vaart.

Liever geen verdedigers
Voor Kuijt is zijn uitverkiezing overigens niet nieuw. Twee jaar geleden, voor het WK in Zuid-Afrika, won hij zo'n zelfde 'wedstrijd' van het Nationaal Bieronderzoek 2010 al. Opmerkelijk is, zeggen de onderzoekers, dat Kuijt vooral bij de 50+ bierdrinkers hoog scoort. Het zal voetballiefhebbers wellicht niet verbazen wie het minst hoog scoren. Een glas bier staat een heldere blik op Oranje blijkbaar niet in de weg, want we drinken het minst lief een glas met de verdedigers, die door velen worden gezien als de achilleshiel van het Nederlands Elftal.

Pils
De bierdrinkers konden in het onderzoek ook aangeven bij welke Oranjespeler ze welk soort bier het beste vinden passen. Hierbij is het opvallend dat men Oranje massaal verbindt met pils. De bierdrinker kon kiezen uit alcoholvrij/alcoholarm bier, rosébier, witbier, bokbier en overig speciaal bier. Duidelijke winnaar: pils.

Of Kuijt dit EK in de voetsporen kan treden van Marco van Basten, die in 1988 liefst vijfmaal scoorde, is zeer twijfelachtig. Maar op dit vlak hoeft hij niet onder te doen voor 'San Marco':

Gerelateerde artikelen