Nieuws13 sep '12 00:39

Nederland reageert

Auteur: Pieter van den Akker

Ondernemers in de technologische industrie roepen VVD-leider Rutte en PvdA-lijsttrekker Samsom op er 'snel voor te zorgen dat er een stabiel en daadkrachtig kabinet van het midden komt'.

Dat laat brancheorganisatie FME-CWM weten. Volgens FME-CWM 'beseffen alle betrokken partijen dat het de industrie is die het geld verdient in en voor Nederland'. Voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, oud-Kamerlid voor de VVD, vindt dat een nieuw kabinet 'alles op alles moet zetten om de euro en de samenwerking binnen Europa overeind te houden'.

Gefeliciteerd, 50Plus
ANBO-directeur Liane den Haan: "We feliciteren 50PLUS. Dat de partij in de Tweede Kamer komt zien wij als een symptoom van het onvoldoende serieus nemen van senioren door het vorige kabinet. We zijn eigenlijk niet voor het behartigen van deelbelangen, maar vinden dat alle partijen senioren hoog in het vaandel zouden moeten hebben. We bepleiten een minister voor ouderenbeleid.''

'Einde afbraakbeleid'
Milieudefensie is 'blij dat de kiezer heeft afgerekend met de invloed van het blok van VVD, PVV en CDA'. Directeur Hans Berkhuizen van Milieudefensie: "De VVD en het CDA kunnen nu niet samen met de klimaatontkenners van de PVV verder op de ramkoers, waarin natuur en milieu slechts kostenposten waren. Na twee jaar afbraakbeleid is het ook hoogst noodzakelijk dat duurzaamheid en een gezonde leefomgeving weer prioriteit zijn voor de bestuurders van Nederland."

'Geen ruzie meer'
CNV Voorzitter Jaap Smit: "De problemen in ons land zijn te groot om maandenlang te ruziën over de samenstelling van onze regeerploeg. Er zal geregeerd moeten worden door het midden. De arbeidsmarkt, onze pensioenen, de zorg en de woningmarkt vormen -samen met de houdbaarheid van onze economie - op lange termijn de grote uitdagingen voor het nieuwe kabinet.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen