Nieuws14 okt '15 16:31

'Ook rechercheur Koninklijke Marechaussee lekte info'

Auteur: Karlijn Meinders

Een rechercheur van de Koninklijke Marechaussee wordt ervan verdacht dat hij informatie lekt aan criminelen. Dat schrijft het Parool. Het is de tweede corruptiezaak binnen justitie in korte tijd.

Foto: ANP
Foto: ANP

Paul Vugts onderzocht het verhaal voor het Parool, hij vertelt dat het gaat om een man van 27 jaar, die werkte als marechaussee op Schiphol. "Dat is natuurlijk een gevoelige plek, een transportknooppunt. De marechaussee wordt ervan verdacht informatie te hebben gelekt naar criminelen, net als de rechercheur die verleden week is opgepakt."

Voorarrest
Ook die rechercheur is jong, vertelt Vugts. "28 jaar. Ze zijn een dag na elkaar gearresteerd, maar voor zover bekend hebben de zaken niets met elkaar te maken. De marechaussee is naar boven gekomen in een Amsterdams onderzoek. De raadkamer van de rechtbank wil dat de gearresteerde marechaussee nog zeker zestig dagen vast blijft zitten. Dat is een behoorlijke periode voorarrest."

Holleeder
Het is niet de eerste keer dat ambtenaren in hoge posities blijken samen te werken met criminelen. "Eigenlijk komt er om de paar jaar wel weer zo'n grote zaak aan het licht", zegt Vugts. "Er wordt dan bijvoorbeeld bij een onderzoek naar een crimineel een contactboekje gevonden waarin de namen van politieagenten staan. Ook in de zaak met Willem Holleeder was er het vermoeden dat hij informatie kreeg van iemand bij de politie. Hij zei ook regelmatig tegen mensen: doe maar geen aangifte, want ik weet het onmiddellijk. En dat is wel eens verkeerd afgelopen voor iemand."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen