Nieuws12 feb '16 14:34

Arriva: 'Haal in heel Nederland het geld uit de bus'

Auteur: Karlijn Meinders

Arriva Nederland wil dat buschauffeurs in heel het land zo snel mogelijk zonder geld in de bus kunnen rondrijden. Roos Zevenboom van Arriva pleitte er op BNR voor om al het cash uit de bus te halen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Aanleiding zijn de problemen in Amsterdam-Noord, waar de laatste tijd meerdere overvallen waren. Roos Zevenboom, woordvoerder Arriva Nederland: "Elk incident is er één te veel."

In Amsterdam worden er al maatregelen al genomen, maar nu moet het ook landelijk worden opgepikt, meent Zevenboom. "We hebben ook een eigen pilot in Zuid-Holland lopen met de provincie samen, die heet 'Pinnen op de bus'. We zien dat steeds meer mensen daar gebruik van maken. We gaan dit uitgebreid evalueren, ook met de chauffeurs en daarna moet dit ook in de rest van het land worden aangepast."

Staatssecretaris Dijksma heeft al 10 miljoen euro vrijgemaakt om geweld bij de NS tegen te gaan. Zevenboom: "Dat is een goede stap, maar laten we dit dan ook landelijk oppikken, want die reizigers van de NS stappen vervolgens in bij Arriva."

Vanochtend legden busschauffeurs in Amsterdam-Noord enkele uren het werk neer. Ze voelen zich onveilig en eisen maatregelen. Vervoersbedrijf GVB heeft al besloten te stoppen met de verkoop van dagkaarten, zodat chauffeurs minder contant geld in de bus hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen