Nieuws7 okt '15 18:10

Rotterdam gaat aso’s in verkeer harder aanpakken

Auteur: Karlijn Meinders

Wethouder Eerdmans presenteerde daarvoor vanmiddag een tien-puntenplan. Met voorlichting, strengere straffen, en: extra controles. Verslaggever Hugo Reitsma was aanwezig bij de start van de actie.

Foto: ANP
Foto: ANP

Nummer zeven in het plan: de 'hufterfuik'. De verkeerspolitie vertelt dat aan de onderkant van de Erasmusbrug een fuik klaar staat die mensen opvangt die asociaal door het verkeer heen gaan. Daarnaast rijden op verschillende plekken auto's die kentekens scannen op openstaande boetes. De mensen die moeten stoppen, krijgen een uitgebreide behandeling. Er moeten heel wat vragen worden beantwoord en hier en daar gaat er zelfs een motorkap open.

Agressie
Wethouder Eerdmans vertelt wat hij verstaat onder aso rijgedrag: "Te snel rijden, bumperkleven, agressief rijden, niet stoppen voor een zebrapad, geen rekening houden met andere verkeersdeelnemers, intimideren: op dat huftergedrag gaan we hard inzetten."

Op straat
Volgens Eerdmans is dit gedrag ook buiten het verkeer zichtbaar. "In de wereld, maar zeker in Rotterdam, is nog veel te veel asociaal gedrag te zien. Denk aan vuil op straat, of hoe mensen met elkaar omgaan. Daar moeten we wat tegen doen. Dat is voor een deel opvoeding, maar ook een deel gedrag dat je kunt belonen, of straffen als overheid."

En, voor wie in de buurt van Rotterdam moet zijn: de hufterfuik bij de Erasmusbrug staat er nog tot 11 uur vanavond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen