Nieuws15 mei '15 18:00

Hadden ze 'de verkeerde' in de De Clercqstraat?

Auteur: Marjan van den Berg

De politie houdt er rekening mee dat het slachtoffer van een liquidatie in Amsterdam afgelopen week, niet het doelwit was. De 25-jarige Zaandammer werd doodgeschoten terwijl hij voor het stoplicht stond te wachten. Vandaag gaf de politie beelden vrij van de schietpartij.

Nieuwe Revu meldt op gezag van “insiders” dat de daders van de liquidatie heel iemand anders op het oog hadden.

De politie ziet dit inderdaad als een van de mogelijke scenario’s, maar kan nog niet met zekerheid stellen dat er inderdaad een 'verkeerde' persoon is gedood. “Wij houden er rekening mee dat hij niet het doelwit was van de schutter op dat moment, maar die bevestiging hebben we simpelweg niet rond met genoeg onderbouwing om daarvan uit te kunnen gaan”, zegt Esther Izaks van de politie Amsterdam. De politie is nog op zoek naar de daders van de schietpartij.

Het 25-jarige slachtoffer uit Zaandam was een bekende van de politie, maar had geen strafblad voor zware criminaliteit.

Beelden
Op de beelden van de schietpartij in de De Clercqstraat in Amsterdam, in de nacht van dinsdag op woensdag, is te zien hoe de 25-jarige man om het leven is gekomen: hij wordt gericht onder vuur genomen zodra hij voor een verkeerslicht is gestopt en uit zijn auto is gekomen. Daarachter rijdt net een tram voorbij, die ook wordt geraakt.

De schutter loopt daarna terug en vlucht samen met een tweede verdachte op een scooter. Kort daarvoor waren de gewapende mannen naar binnen gegaan bij de intussen gesloten shishalounge (waterpijpcafé) Village op de De Clerqstraat. Ook daar zou zijn geschoten, door een bezoeker, maar de politie doet nog onderzoek naar wat zich er precies heeft afgespeeld.

Op de beelden is verder te zien dat kort voor de fatale schoten op straat een andere man wegrent vanuit de omgeving van de shishalounge. De politie wil graag dat hij zich meldt. De politie denkt dat het een man van Marokkaanse afkomst is, tussen de 22 en 25 jaar oud, met een tenger postuur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen