Nieuws13 jan '16 18:04

Groep middelbare scholieren bedolven onder lawine in Franse Alpen

Auteur: BNR Webredactie

Een groep middelbare scholieren is vanmiddag bedolven onder een lawine in ski-oord Les Deux Alpes. Er zijn ten minste drie doden te betreuren.

Foto ANP
Foto ANP

et dodental loopt nog op, vrezen Franse media

Volgens de de Franse krant Le Dauphiné Libéré gaat het om een groep van circa tien mensen, middelbare scholieren uit Lyon die vergezeld werden door één of meerdere volwassenen. Twee scholieren en een skiër uit Oekraïne zijn omgekomen, meldt de krant. De medische toestand van twee anderen die uit de sneeuw zijn gehaald, noemde de krant "wanhopig''. Onder hen is de leraar van de groep.

Eerder vandaag berichtte de Franse krant Le Monde dat een veertienjarige scholier was overleden. De slachtoffers zouden al een hartstilstand hebben gehad toen ze werden gevonden. Nog een scholier ligt ernstig gewond in een ziekenhuis. Een is er ongedeerd teruggevonden.

Reddingswerkers zoeken nog naar de rest van de groep. Ze zouden op een piste hebben geskied die niet voor het publiek geopend was. De lawine was in het ski-oord Les Deux Alpes, circa 40 kilometer ten zuidoosten van Grenoble.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen