Nieuws12 feb '16 18:00

Ajax neemt maatregelen na bedreiging Vermeer

Auteur: Karlijn Meinders

Ajax heeft maatregelen genomen naar aanleiding van bedreigingen en beledigingen van Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Bij een volgend ernstig incident, worden alle toeschouwers uit het betreffende vak gestraft.

Image

Bij een volgend ernstig incident komen alle toeschouwers uit het betreffende vak de daaropvolgende twee thuiswedstrijden de ArenA niet meer in.

Afgelopen weekend hing iemand tijdens de wedstrijd tegen Ajax een pop aan een strop over de balustrade. Gisteren kwamen twee mensen in beeld bij een darts-wedstrijd, die papiertjes omhoog hielden met daarop de tekst 'Kenneth NSB' en 'Kenneth ophangen'. Kenneth Vermeer gaat aangifte doen, Feyenoord zegt Vermeer te steunen en onverwachte steun krijgt de doelman ook van premier Rutte.

"Ik vind het allemaal zo verwerpelijk en misselijkmakend en niets bijdragen. Dan denk ik: jongens wel leven in zo'n leuk land, je kunt hier alles doen."

De club heeft na eigen onderzoek twintig 'schuldige' fans op het oog die allemaal een stadionverbod krijgen. Ook krijgt een aantal fans een voorwaardelijke straf. De clubleiding besloot bovendien voor de rest van dit seizoen alle faciliteiten in te trekken voor Vak410, waar de fanatieke fans zitten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen