Nieuws29 dec '15 13:54

Gipsvlucht: kom je terug, zijn er 'Songfestival-achtige taferelen'

Auteur: Judith Laanen

Onder overweldigende mediabelangstelling is de eerste gipsvlucht van het seizoen vandaag aangekomen vanuit Innsbruck, in Oostenrijk.

Mediagekte bij de aankomst van de eerste gipsvlucht van het seizoen. Foto ANP
Mediagekte bij de aankomst van de eerste gipsvlucht van het seizoen. Foto ANP

Op Rotterdam The Hague Airport is vandaag rond 11.30 uur de eerste gipsvlucht van dit seizoen geland. Aan boord waren tien onfortuinlijke wintersporters. Het toestel kwam uit Innsbruck in Oostenrijk. De geblesseerde wintersporters waren al in het vliegtuig geïnstrueerd over 'Songfestivalachtige taferelen' op het vliegveld.

 

"Vorig jaar was ik er ook met kerst, en toen was het eigenlijk nog een stuk slechter", zegt de vrouw met het gebroken bekken die De Rijk te woord staat. Ze viel hard op haar heup tijdens het eerste uurtje skiën.

De sneeuw is dit jaar niet al te best, en dat heeft invloed op de aard van de verwondingen, ziet Suzan de Wit van alarmcentrale Eurocross Assistance. "We zien dit seizoen ernstiger letsel."

Vorig wintersportseizoen raakten bijna achthonderd Nederlanders gewond op skipistes, ze hadden vooral gebroken armen of benen of letsel aan hoofd of rug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen