Nieuws31 dec '15 11:58

Zes motorbendeleden opgepakt op verdenking van aanslag Brussel

Auteur: BNR Webredactie

De Belgische politie heeft vanochtend zes mannen gearresteerd die lid zijn van de geradicaliseerde motorbende Kamikaze Riders. De bende zou een aanslag gepland hebben rond de jaarwisseling in Brussel.

Foto ANP
Foto ANP

De zes mannen werden vanochtend meegenomen voor verhoor na huiszoekingen. In Brussel zijn de festiviteiten rond de jaarwisseling afgelast vanwege de dreiging van een terreurdaad door de geradicaliseerde motorbende Kamikaze Riders. Bart Bekeart,  hoofdredacteur van de nieuwsdienst van de Belgische Q-music: "De zes mannen zijn zijn van de motorbende. Het was bekend dat een aantal van de leden spoorloos was, maar het is niet duidelijk of die nu zijn gevonden." Ook werden er luchtdrukwapens aangetroffen.

De dreiging voor aanslagen in Brussel heeft volgens Bekeart niets te maken met het onderzoek naar de daders van de aanslagen in Parijs. In de nacht van maandag op dinsdag werden twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar plannen om in Brussel op verschillende symbolische plaatsen aanslagen te plegen tijdens de oudejaarsfeesten. De twee mannen zijn Said S., die wordt gezien als een leidende figuur binnen de bende, en Mohammed K..

Nieuwe verdachte Parijs opgepakt
Een man die woensdag is opgepakt bij een huiszoeking in Brussel, wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs half november. De 22-jarige Belg Ayoub B. is de tiende verdachte die wordt gearresteerd in verband met de terreurdaden in de Franse hoofdstad. Het parket in Brussel heeft bekendgemaakt dat de man vastzit op verdenking van "terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep".

Volgens Bekeart is B. een vriend van de nog altijd voorvluchtige Salah Abdeslam, die zijn bomgordel achterliet in Parijs en vluchtte. Bekeart: "Ayoub is lid van een geradicaliseerde familie. Drie van zijn broers en een zus zijn Syrië-strijders.  Bovendien komt hij uit de entourage van Abdeslam."

 

De politie heeft verder bij de inval van woensdag tien mobiele telefoons in beslag genomen, maar er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De inval vond plaats in een huis in de Delaunoystraat in Molenbeek. Ook de nog altijd gezochte Abdeslam zou hier zijn geweest vlak na de aanslagen in Parijs.


 

Gerelateerde artikelen