Nieuws2 dec '14 10:17

Gister drukste avond van het jaar voor veel webshops

Auteur: BNR Webredactie

Bol.com beleefde gister met acht bestellingen per seconde de drukste avond van het jaar en ook voor andere webshops zien de cijfers er goed uit.

BNR-verslaggever Laurens Boven ging gister langs bij de internetgigant. "Vandaag gaan er ongeveer 200.000 bestellingen de deur uit, meer dan vijftig vrachtwagens vol. En morgen weer", vertelt een Bol.com-medewerker. In het magazijn staan honderden karren vol producten klaar om de deur uit te gaan.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, zegt dat het exemplarisch is voor de hele sector. "De maandag voor Sinterklaas is traditioneel de drukste dag van het jaar. Dit jaar bestellen we online zo'n 25 procent meer cadeaus dan afgelopen jaar. Het jaar daarvoor was het nog iets meer, zo'n 30 procent."

Ook voor de kerstdagen worden goede verkoopcijfers verwacht. "Die stijging zal ook daar wel te zien zijn. De inkopen worden meestal wat gespreid. We zien ook terug in de cijfers dat er steeds eerder wordt ingekocht en dat dat gebeurt bij heel veel verschillende winkels."

Gerelateerde artikelen