Nieuws17 feb '16 11:37

'Gemeenten moeten direct herbestemming V&D-panden zoeken'

Auteur: Karlijn Meinders

Gemeenten moeten onmiddellijk in actie komen, om een herbestemming te zoeken voor voormalige V&D panden. Die oproep doet Jan Meerman, voorzitter van inRetail, branche-organisatie voor de non-food retail.

Foto: Webredactie BNR
Foto: Webredactie BNR

Gisteren maakten de curatoren bekend dat een doorstart van V&D van de baan is. Volgens Meerman zijn gemeenten de enige partijen die de boel weer vlot kunnen trekken voor de panden. "Dat is de enige organisatie die alle stakeholders om tafel kan krijgen."

Meerman is ervan overtuigd dat je met wat creativiteit zeker de benedenverdieping gevuld krijgt. "Ik denk niet dat er één grote partij is die de hele panden gaat vullen, je moet eerder denken aan meerdere kleine ondernemers en andere concepten die hierdoor een kans krijgen. Er wordt al veel gesproken over meer food-concepten, maar ik denk ook aan kleine ambachten, ondernemers die nu niet in de gelegenheid zijn om naar de binnenstad te gaan. Maak het voor die mensen mogelijk."

De gemeenten moeten daarin het initiatief nemen. "En niet morgen, maar vandaag. Daar worden ze ook door minister Kamp mee geholpen, hij riep gemeenten op om retail-deals te sluiten. De hulp en de mogelijkheden zijn er dus, maar het initiatief moet echt van de gemeenten komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen