Nieuws21 dec '15 16:28

Van Praag: 'Platini onschuldig tot CAS tegendeel aantoont'

Auteur: Thijs Baas

De uitspraak van de ethische commissie van de FIFA over het onethisch handelen is nog geen reden om het vertrouwen in Michel Platini op te zeggen. Dat zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag tegen BNR. Pas als het hoger beroep heeft gediend en de CAS zich erover gebogen heeft, kan er reden zijn om de onschuld van Platini in twijfel te trekken, zegt Van Praag.

Foto: ANP
Foto: ANP

De vicevoorzitter van de UEFA is na alle uitleg van Platini en diens advocaat zeer teleurgesteld over de uitspraak van de Ethische Commissie van de FIFA. "Als daar dan toch zo'n zware straf uitkomt, dan ben je teleurgesteld." Maar voor een definitief oordeel over de handel en wandel van de voormalige Franse stervoetballer vindt Van Praag het nog veel te vroeg. "Ik vind het heel normaal dat je mensen vertrouwt tot het tegendeel bewezen is. Er is nu een uitspraak geweest, maar ik ga mijn standpunt pas herzien als het hele traject doorlopen is." 

Het gebeurt eenvoudigweg te vaak dat iemand in hoger beroep of bij de Hoge Raad wordt vrijgesproken om Platini nu al aan de schandpaal te nagelen, en hetzelfde geldt wat Van Praag betreft voor Blatter. Toch is de sanctie van vandaag niet helemaal te negeren, vindt Van Praag. "Je krijgt natuurlijk niet zomaar acht jaar, dat is duidelijk. We moeten afwachten hoe de zaak precies is.Op 21 januari heb ik weer een bestuursvergadering bij de UEFA en ik neem aan dat er tegen die tijd al veel meer bekend is. Die hogerberoepzaken kunnen binnen een maand worden afgedaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen